Team Laboratory management – där juniora talanger & seniora specialister möts

Hur skapar vi en atmosfär där varje medlem i ett team är en värdefull del av vår framgångssaga? Där parametrar som engagemang, inkludering, kunskapsdelning och sammanhållning är grundstenarna. Följ med oss in i berättelsen om teamet, bestående av åtta personer, som utgör ”Laboratory management” och som är en del av vårt affärsområde Technology, så ska vi berätta mer.
Karolina Andersson, Consultant at Plantvision AB Karolina Andersson, Consultant at Plantvision AB

Hos teamet, som till dagligdags förkortas LM, är passionen för projekten deras främsta drivkraft. Varje konsult är engagerad i att göra sitt bästa och bidra till teamets framgång. Genom ständig kunskapsdelning och gemenskap strävar de efter att växa både individuellt och som grupp.

Vi är öppna, prestigelösa och välkomnande mot varandra, vilket skapar en atmosfär där alla känner sig inkluderade och uppskattade. Vid starten av ens resa hos oss finns en fadder för att underlätta övergången och säkerställa att varje ny medlem känner sig välkommen och stödd.  

Vi tror även på styrkan i att ha flera konsulter i samma projekt, eftersom det ger oss möjligheten att dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter. Genom att arbeta med samma mjukvara och utföra liknande arbetsuppgifter, för olika kunder, skapar vi en enhetlig och effektiv arbetsprocess. Hos oss är gemenskap, öppenhet och ständig utveckling en självklarhet ”, säger Karolina Andersson, Consultant Manager, Team LM.

 

Gemenskap, utveckling & framgångsrika projekt

 

LM består av alltifrån veteraner, som varit med oss sedan Plantvisions begynnelse, till nykomlingar som anslutit under det senaste året och allt där emellan. Juniora talanger får ett stort stöd och ges möjligheter att utvecklas både i sina roller, i projekten och i teamet. De seniora specialisterna och projektledarna skapar förutsättningar för detta genom att forma en dynamisk och lärorik arbetsmiljö med högt i tak.

 

Men vad är det egentligen som gör ett team starkt? För LM handlar det om att dela kunskap, stötta varandra och växa tillsammans. Genom att vara en del av LM-gruppen öppnas möjligheterna upp för att kunna utvecklas professionellt, men även vad det gäller att skapa nära relationer med kollegor.

 

Vi tror på tydlig kommunikation och samarbete i vårt team. Genom regelbundna möten och gemensamma plattformar säkerställer vi att alla är delaktiga och bidrar till framgångsrika projekt. Att tillhöra ett team innebär att vi kan ta hjälp av varandra, utvecklas tillsammans och skapa en energifylld arbetsmiljö.  

För våra kunder innebär det att de har tillgång till fler experter som kan hjälpa till vid behov och säkerställa kontinuitet även vid frånvaro. Eftersom vi har kunder inom en rad olika branscher, med varierande utmaningar, kan vi ständigt utmana oss själva och lära oss något nytt. Alla i teamet har en strävan att vara den bästa partnern för våra kunder och att leverera högkvalitativa lösningar som gör verklig skillnad.”, säger Anders Törnqvist, Senior Expert Consultant.

 

För LM-teamet är ingen dag den andra lik, men de konstaterar att en bra dag på jobbet innebär att de har lyckats lösa problem, att de samarbetar effektivt kollegor emellan och att de känner sig uppskattade av sina kunder. Kan de dessutom sammanstråla för en fika eller lunchpromenad, ja då är det pricken över i.

 

Plantvision är inte bara en arbetsplats, det är en samhörighet där vi ständigt strävar efter att göra varandra och våra kunder lite bättre varje dag. Även om vi jobbar som konsulter, ibland på olika uppdrag, så känner jag alltid en ”vi-känsla” dels med mitt team såklart, dels med bolaget i stort. Vi vill leverera de bästa lösningarna till våra kunder och uppnå resultat som gör skillnad, det är vår sporre”, konstaterar Lenis Alvarez-Rozo, Consultant.

 

LM-teamets arbete centreras kring SampleManager LIMS, ett av världens mest använda ”Laboratory Information Management System”. Mjukvaran används för att förbättra labb-produktiviteten hos kunder från en stor mängd olika branscher, som exempelvis Life Science, pappersindustri, livsmedel, process och energi. Partnerskapet mellan kund och LM inom Plantvision drivs av ett lösningsorienterat samarbete som möjliggör säkerställande av regelefterlevnad där data och processer är i fokus.

 

Vi tackar LM-gänget för pratstunden och önskar er åtta superstars stort lycka till med nuvarande och framtida projekt!

 

Pst! Kanske kände du nu att det här teamet vill jag vara en del av? Fullt förståeligt! Tajmingen hade inte kunnat vara bättre eftersom vi just nu söker vår nästa LIMS-hjälte.

 

Let’s do this! Vi söker vår nästa LIMS-hjälte! | Plantvision

 

Teamet består av:

Karolina Andersson – Konsultchef
Johannes Edvinsson – Konsult
Viktor Fransson – Konsult
Andreas Nilsson, Konsult
Roger Svedberg – Konsult
Anders Törnqvist – Konsult
Anders Jernberg – Affärsutvecklare
Lenis Alvarez-Rozo – Konsult

Karolina Andersson

Roll: Konsultchef Laboratory Management
Team: Technology
Placering: Lund

Möt fler medarbetare

People talking in a crowded restaurant People talking in a crowded restaurant

Lär dig mer om team
Technology

Vi är övertygade om att varenda en av våra medarbetare sitter på fantastisk kunskap och unika erfarenheter som gör oss som företag bättre. Här berättar några av dem hur det är att jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street
Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street

Mer om livet på Plantvision