Ett steg närmare framtiden

Vi ser till att du alltid har rätt prov, rätt information och rätt resultat i rätt tid – varje gång. Idag, imorgon och i övermorgon.

Världens smartaste labb

Höga krav och små marginaler – vi förstår, det är vardagen i en laboratoriemiljö. Du behöver inte fler krångliga system som varken klarar av att prata med varandra eller skapa logiska flöden av datan och proverna. Nej, vad du behöver är ett pålitligt, automatiserat system som är helt och hållet skräddarsytt efter dina och dina kollegors behov. Och om det redan idag är möjligt att koppla samman alla delar av labbet – från undersökningsprotokoll och pipetter till datalagringsenheter och dokument – tänk då vad morgondagen kan bjuda på.

Lösningar inom Laboratoty

Lab management
Att få vardagen att fungera är en sak, men det finns mängder av oplanerade händelser som kan sätta käppar i produktionshjulet. Från råvarubrist till kunskapsbrist, från okalibrerad utrustning till gamla kemikalier – det är omöjligt att förutse allt som kan hända. Baserat på dina behov skapar vi ett modernt system för laboratoriehantering där du kan sköta den dagliga planeringen, organisera och arbetsleda aktiviteter samtidigt som det förstås svarar upp mot alla regelverk. För data och prover i all ära, men i slutändan är det alltid människorna som är hjärtat i er verksamhet.
Laboratory information
Ditt laboratorium hanterar med största sannolikhet enorma datamängder varje dag. Data som dessutom ofta är utspridd över flera arbetsstationer och i flera olika filformat. Din vardag skulle med andra ord vara betydligt bättre om det fanns ett enkelt och snabbt sätt att komma åt informationen. Och som du säkert förstår om du läser den här texten kan vi ge dig just det. Ja, vi har specialiserat oss på att utveckla smarta informationssystem för laboratorium. Dels för att göra ditt jobb lite smidigare och dels för att vi faktiskt tycker att det är väldigt roligt.
Lab workflow
Hur bra koll har du egentligen på era arbetsflöden? Kraven på reglerade labbmiljöer är ju som du vet hårda, och det kan bli både dyrt och krångligt om ni blir granskade och måste åtgärda era brister. Och nu pratar vi i första hand med dig som fortfarande har ett pappersbaserat dokumentationssystem. Förutom att riskerna är stora för procedurfel eller avvikelser från SOP, är det nämligen lätt hänt att ni matar in felaktiga data. Dels eftersom den är svår att tolka, dels på grund av att information saknas. Vilket i sin tur kan ställa till det rejält. Men vi pratar inte om det här för att skrämma dig. Nej, vi är bara taggade på att lösa problemet. För vad du behöver är ett smart, automatiserat system som är anpassat efter er verksamhet och gör att du har allt samlat på ett och samma ställe. Vad du behöver är ett system som är så pålitligt att du inte ens behöver tänka på det. Ett som bara fungerar.
Lab quality assurance
Att se till att dina produkter följer alla regler och lagar är kanske inte det roligaste du vet. Men tur är väl då att vi älskar det. Ja, vi gör faktiskt det. Vi tycker det är spännande att gräva ner oss i vilka bestämmelser som gäller för just din tillverkning och hur ni kan effektivisera er verksamhet. Tillsammans med er tar vi fram ett tryggt och pålitligt integrerat kvalitetssystem som på en gång uppfyller regler och krav som bla GLP-kraven för Good Laboratory Practice, underlättar vid inspektioner och är enkelt att använda. Högre och jämnare kvalitet i produktionen men med mindre arbetsinsats för dig, alltså. Win, win, win!
Lab integration
“Kan vi sänka våra driftskostnader samtidigt som vi höjer kvaliteten?” Vi vet, det låter som en önskedröm från chefer som inte har någon som helst insikt i produktionen. Men det behöver inte vara en omöjlig ekvation. Det kan förstås låta hårt, men det största hindret mot att ditt labb ska bli mer effektivt och lönsamt är – dina kollegor. Ja, den mänskliga faktorn – framför allt i form av outnyttjad tid – är faktiskt det som orsakar flest problem i en labbmiljö. Så, genom att istället låta ett helintegrerat digitalt system sköta dataöverföringar och andra långtråkiga och enformiga uppgifter kan du optimera flödet och samtidigt minimera felaktigheter.

Thermo Scientific SampleManager LIMS

SampleManager LIMS är ett av de mest använda ’Laboratory Information Management Systems’ i världen. Det är en komplett lösning för att öka labbproduktiviteten och säkerställa regelefterlevnad. SampleManager LIMS programvara är en heltäckande lösning för labb-, data- och processhantering. Det hjälper dig att öka produktiviteten, säkerställa regelefterlevnad, effektivisera processer och förbättra organisationens effektivitet.

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Vad behöver ni för stöd för att ta nästa steg i er digitaliseringsresa? Vi är här för att hjälpa! Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan samarbeta och driva ditt företag mot större framgång.
2w8pyeumee6qtqaisj1sow

Relaterat innehåll

Quality & Compliance
Framgångsrik omvandling av lokaler till högteknologiskt NMR-labb
Läs mer
Laboratory
Plantvision and Oatly start partnership to streamline lab operations
Läs mer
Laboratory
Gutfeeling Labs drar nytta av en smart Lab lösning
Läs mer
Quality & Compliance
Framgångsrik omvandling av lokaler till högteknologiskt NMR-labb
Läs mer
Laboratory
Plantvision and Oatly start partnership to streamline lab operations
Läs mer
Laboratory
Gutfeeling Labs drar nytta av en smart Lab lösning
Läs mer
Frågor om Laboratory?

Kontakta en expert

Karolina Andersson, Consultant at Plantvision AB Karolina Andersson, Consultant at Plantvision AB

Karolina Andersson

Konsultchef Laboratory Management
Karolina Andersson, Consultant at Plantvision AB Karolina Andersson, Consultant at Plantvision AB
Karolina Andersson
Konsultchef Laboratory Management

Bli en del av #teampv

Vi tycker att vi skiljer oss från andra konsultbolag. Mycket handlar om vår fina kultur där vi arbetar tillsammans och har ledare som genuint bryr sig. Det kanske är därför vi lockar till oss de bästa i branschen.

Lediga jobb inom Laboratory