Intervju med Miranda – Young professionals program

Med rötterna i Spanien och ett stort intresse för validering och kvalitetssäkring har Miranda rivstartat arbetslivet efter examen. Längtan att både använda teori och praktik i verkliga uppdrag inom Life Science efter sin examen fick Miranda att söka till Plantvisions Young Professionals Program

Miranda Lindén Lobato, 27, flyttade till Sverige för tio år sedan tillsammans med sin familj från Madrid i Spanien när pappan fick arbete här. Först blev det gymnasiestudier i Norrköping, därefter Civilingenjörsprogrammet på KTH med inriktning bioteknik.

– ”Efter gymnasiet var jag inne på att studera bioteknik, vilket jag började på. Efter två år in i studierna kände jag att det kanske inte var helt jag, jag ville ha mer fokus mot människa, så jag bytte program till biomedicinsk analytiker på KI, vilket jag inte ångrar en sekund!”

Med ett stort intresse för natur och friluftsliv är Miranda på sin fritid engagerad i hemvärnet som hemvärnssoldat sedan fyra år tillbaka.

– ”Jag tycker om att vara ute i skogen, vandra och plocka svamp när det finns, och med hemvärnet får jag chans att vara det. Det är härligt att bo i tält och bidra till något bra och samtidigt vara nära naturen.”

Roliga första veckor på Plantvision

Miranda summerar sin första tid på Plantvision som intensiv, rolig och mycket nya intryck.

– ”Första tiden har känts väldigt, väldigt bra. Vi fick ett varmt mottagande och kände från första dagen att vi alltid blir guidade och får stöd. Det finns stort utrymme till frågor och tid att växa in i allt. Jag har bara positiva känslor om de första veckorna.”

Förväntningarna på den första tiden har överträffats berättar Miranda. Hon hoppades på en bra stämning och skön kultur, men att det skulle vara ännu bättre var en positiv överraskning.

– ”Jag hade inga direkta förväntningar på själva innehållet, däremot kan man läsa om Great Place to Work, så visst hade jag förväntningar på att det skulle stämma och att kulturen verkligen skulle vara så varm som den beskrevs. Och det har verkligen överträffats!”

Beslutet att ansöka till programmet på Plantvision

Att Miranda brinner för validering och kvalitetssäkring återkommer fler gånger när vi pratar. Hon berättar att hon älskar att få jobba med alla små delar i projekt, att planera, hitta lösningar och se till att allt hänger samman och stämmer. Därför var tanken från början att börja jobba på ett labb efter examen för att komma i gång med yrkeslivet.

– ”Under utbildningen hade jag olika praktiker med olika inriktningar. Vi hade kurser inom kvalitetssäkring och det fastnade jag för, så tanken var att börja jobba på labb. Men så hittade jag Young Professionals Program och insåg att då kan jag ju börja jobba med det jag vill direkt i stället.”

En framtid med oändliga möjligheter

– ”Det finns så mycket att lära sig inom kvalitetssäkring och validering, det blir aldrig tråkigt. Jag gillar variationen och möjlighet att utvecklas inom fler områden och testa olika typer av uppdrag.”

En stor fördel med att få jobba som konsult inom Life Science säger Miranda är möjlighet till utveckling och att få vara på olika uppdrag och se många olika typer av företag, miljöer, processer och rutiner. En erfarenhet i längden som hon ser som värdefull.

– ”Jag vill testa olika uppdrag i framtiden, kanske testa olika branscher, inte bara läkemedel utan också områden som medicintekniska produkter, invitro-diagnostik och IVDR-regelverk. Jag har jobbat på sjukhus och labb och sett många förbättringsområden, därför skulle det vara roligt att få jobba med förbättringar och bidra till skillnad.”

På frågan vad hon ser fram emot mest efter programmet svarar Miranda blixtsnabbt med ett ord – Uppdrag. Att få använda teorin från plugget till verklighet är något hon längtar efter.

– ”Det ska bli jätteroligt att få vara ute hos kund i verkligheten, att se miljön och deras rutiner. Det finns inte ett rätt sätt för alla utan det kommer nog variera beroende på bolag och kund och det ska bli kul att få insikt i deras arbetssätt, rutiner och strukturer, hur man arbetar och gör på just det uppdraget!”

Vad letar du efter hos en arbetsgivare? Vad är viktigast för dig?

– ”Att jag får chansen att göra nya saker och personlig utveckling. Den möjligheten finns på Plantvision och det är inte självklart hos alla arbetsgivare.”

Slutligen, tre snabba tips till studenter idag

Skapa bra relationer till bra handledare på olika praktikplatser, det kommer vara ett bra nätverk och du kommer att lära dig mer. Finns det möjlighet att vara fysiskt på plats vid hybridevent eller möten så var det, du får ut mer av upplevelsen och kontakterna vid riktiga möten.

Och den tredje blir, ta chansen och ansök till Plantvision Young Professionals Program 2024. Eller som man säger på spanska: ”Bienvenidos a solicitar el trabajo!” avslutar Miranda.

Relaterat innehåll

Compliance
Plantvision stärker compliance-erbjudande inom medicinteknisk mjukvara
Läs mer
Compliance
GAMP 5 Second Edition: unik & innovativ e-learning för Life Science lanseras
Läs mer
Compliance
Plantvision och WithSecure intensifierar säkerhetssamarbete inom Life Science
Läs mer
Compliance
Plantvision stärker compliance-erbjudande inom medicinteknisk mjukvara
Läs mer
Compliance
GAMP 5 Second Edition: unik & innovativ e-learning för Life Science lanseras
Läs mer
Compliance
Plantvision och WithSecure intensifierar säkerhetssamarbete inom Life Science
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT