Plantvision och WithSecure intensifierar säkerhetssamarbete inom Life Science

Med ett nytt geopolitiskt säkerhetsläge samtidigt som life science-sektorn möter nya compliance-krav i och med NIS 2 skruvas samarbetet upp för att rusta kundernas processer och försvar. – IT-hoten mot Life Science-sektorn blir fler och allvarligare, och kraven på compliance genom hela värdekedjan blir allt tuffare, särskilt i samband med NIS 2, säger Anna-Lena Mann, Affärsområdeschef Compliance på Plantvision.
Lab scientist at work pipetting blue liquid into small bottles Lab scientist at work pipetting blue liquid into small bottles

IT-säkerhetsföretaget WithSecure™ (tidigare F-Secure Business) och konsultföretaget Plantvision meddelar att företagen intensifierar sitt samarbete i Sverige. Samarbetet är utformat för att hjälpa kunder inom Life Science att samordna arbetet kring cybersäkerhet och compliance. Samarbetet är särskilt aktuellt i samband med att EU-kommissionen har reviderat det nuvarande NIS-direktivet och publicerat NIS 2 som skärper säkerhets- och riskhanteringskrav ytterligare.

”IT-hoten mot Life Science-sektorn blir fler och allvarligare, och kraven på compliance genom hela värdekedjan blir allt tuffare, särskilt i samband med NIS 2”, säger Anna-Lena Mann, Affärsområdeschef Compliance på Plantvision. “Det kräver samordnade insatser som både fokuserar på patientsäkerhet och som skyddar leverantörer från stora potentiella ekonomiska skador. Cybersäkerhet och utbildning måste byggas in i kundernas processer”, säger Anna-Lena Mann.

Det nya NIS-direktivet (NIS 2) kommer att bli del av svensk lagstiftning redan i oktober nästa år (2024). Syftet är delvis att bredda antalet sektorer som omfattas och att skapa en bättre gemensam säkerhetsnivå inom EU. Detta genom bl.a. nya krav på riskhantering och incidentrapportering, incidenthantering samt säkerhet i applikationer och infrastruktur. Inom ramarna för NIS2 och life science som sektor, krävs därmed en hel del initiativ i säkerhetsarbetet och förberedelser för att uppfylla de nya säkerhetskraven.

”Inom Life Science-branschen ser vi allt fler komplexa IT-attacker riktade mot företag och myndigheter”, säger Ingrid Waldheim, Managing Consultant på WithSecure. ”Compliance inom cybersäkerhet är ett komplext område, och våra kunder behöver kontinuerligt se till att de ligger i linje med de lagar och regler som finns. Via samarbetet med Plantvision kan vi erbjuda våra kunder inom läkemedels- och medicinteknisk industri just detta”, säger Ingrid Waldheim.

WithSecure och Plantvision kommer att erbjuda workshops, events och utbildningar kring vad NIS 2 innebär och hur företag bör förhålla sig till det.

Tillsammans har företagen över 50 års erfarenhet av att hjälpa företag inom sjukvårdssektorn och Life Science att implementera verksamhetsanpassade processer och arbetssätt efter de regelverk som finns inom cybersäkerhet och compliance för att säkerställa just efterlevnad och en förhöjd säkerhetsnivå.

Om WithSecure™

WithSecure™, tidigare F-Secure Business, är en pålitlig partner som är expert på cybersäkerhet. IT-tjänsteleverantörer, MSSP:er och företag, tillsammans med de största finansiella instituten, tillverkare, och tusentals av världens mest avancerade kommunikations- och teknikleverantörer vänder sig till oss för resultatbaserad cybersäkerhet. Vårt AI-baserade skydd säkrar såväl klienter som molnbaserade tjänster och lösningar. Våra lösningar för upptäckt av hot och realtidshantering av attacker baseras på proaktiv Threat Hunting. Våra konsulter arbetar tätt tillsammans med storföretag och utmanare inom teknikbranschen för att bygga motståndskraftiga cybersäkerhetslösningar. Med mer än 30 års erfarenhet av teknikutveckling som stödjer affärsverksamhet har vi skapat en lösningsportfölj som är utformad för att smidigt kunna växa tillsammans med partners genom kommersiella modeller.

 

Relaterat innehåll

Cyber Security
Plantvision ingår partnerskap med Nozomi Networks
Läs mer
Företagsnyhet
Banbrytande arbetskultur lyfter Plantvision till topplistan igen – en av Sveriges bästa arbetsplatser 2024
Läs mer
Compliance
Plantvision stärker compliance-erbjudande inom medicinteknisk mjukvara
Läs mer
Cyber Security
Plantvision ingår partnerskap med Nozomi Networks
Läs mer
Företagsnyhet
Banbrytande arbetskultur lyfter Plantvision till topplistan igen – en av Sveriges bästa arbetsplatser 2024
Läs mer
Compliance
Plantvision stärker compliance-erbjudande inom medicinteknisk mjukvara
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT