Great Place to Work emblem 2022-2023

Energikonsult

Plantvision är ett av de ledande konsultbolagen på den nordiska marknaden. Vi arbetar med att sänka företagens energikostnader genom rådgivning, leverans och optimering av deras energiförbrukning. Nu erbjuder vi dig möjligheten till ett omväxlande och utmanande arbete där du bidrar till utvecklingen av energisystem hos oss. Vi är en framåtriktad och prestigelös organisation som präglas av en familjär och trivsam stämning. Vill du vara med på resan? Vi söker fler skarpa hjärnor!

Det här blir din roll
I rollen som energikonsult arbetar du främst med att utföra energikartläggningar ute hos våra kunder. Våra typiska uppdrag innefattar miljö/hållbarhetscertifieringar, fastighetsautomation, mätning av media, driftoptimering och energieffektivisering. 

Med många års erfarenhet och en bred kompetens inom flertalet industrisegment hjälper vi våra kunder med kompletta kartläggningar av processlinjer- och installationer.

Dina ansvarsområden inkluderar bland annat att:

  • Identifiera betydande energianvändning i kundens verksamhet.
  • Energideklarationer och energiberäkningar på kvalificerad nivå.
  • Energianalyser i fastigheter.
  • Genomföra inventering ute på plats i kundens lokaler.
  • Sammanställa energiberäkningar samt ta fram kostnadseffektiva åtgärdsförslag.
  • Rapportera energikartläggningar enligt ISO, SIS eller EN standard.
  • Följa upp genomförda energibesparande åtgärder.

Utöver själva energikartläggningsarbetet ingår även i din arbetsroll att identifiera möjligheter till merförsäljning av Plantvisions övriga tjänster inom energieffektivisering.

Så här kommer du att briljera
Vi söker dig som är självgående, social och driven. Som person är du initiativtagande samt har en god social förmåga. Du trivs bra med att göra affärer och triggas av att uppnå dina mål. I ditt arbete är du noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Vi ser gärna att du har förståelse för de olika driftsystem som finns i fastigheter och industrilokaler.

Vi tror att du har:

  • Minst fem års erfarenhet av energieffektivisering.
  • En relevant ingenjörsutbildning (civil eller högskoleingenjör) med inriktning energi/byggnader/miljö.
  • En god datorvana samt fördjupade kunskaper i Excel.
  • Du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Att vara en del av Team PV
Vi är väldigt stolta över att vara ett certifierat Great Place To Work-företag, vilket placerar oss bland de bästa arbetsgivarna i Sverige. Att vi även är med på topplistan över Sveriges Bästa Arbetsplatser är ett kvitto på att vi tillsammans har lyckats, och fortsätter lyckas med att, skapa en fantastiskt fin kultur.

Vi är inte som alla andra – vi är unika med vår djupa kompetens och branschkunskap i kombination med vår varma passion och vår gemenskap som värnar om varje individ. Vi är en arbetsplats som är mer än bara jobbet. Och nyckeln är vi som jobbar här. Vi har ett engagemang utöver det vanliga, och älskar att dela med oss av våra briljanta tankar. Vi går in i det vi tror på, och vi gör det helhjärtat. Vi har energin hos det lilla företaget kombinerat med lugnet bara ett bolag med vår långa erfarenhet kan känna. Vi vill utvecklas. Vill framåt. Tillsammans för en bättre morgondag, det är Team PV.

Ansökan
Om du tror att vi är rätt arbetsplats för dig och att du är rätt för oss, skicka in din ansökan redan idag! Urval sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Micael Eliasson på 076 145 40 31 eller micael.eliasson@plantvision.se.

Om tjänsten

Team: Technology
Placering: Göteborg,Lund,Stockholm,Södertälje,Uppsala

Hur ser vår rekryterings-process ut?

Vi är stolta över vår rekryteringsprocess. Hos oss jobbar några av de bästa i branschen och allting börjar på sätt och vis där, med en rättvis och evidensbaserad process. Den är liksom skelettet i våra leveranser eftersom den hjälper oss att säkerställa att vi kan leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Genom att följa varje steg kan vi nämligen vara säkra på att du är personen vi söker. Oavsett vem du är och vad du har gjort innan – matchar du profilen, så hälsar vi dig välkommen!

Steg 1
urval

Vi granskar din ansökan, undersöker hur väl du matchar tjänsten utifrån kompetens, potential och dina beskrivna personliga egenskaper.   

Steg 2
Intervju

Initialt tar vi ett första samtal över telefon, därefter får du träffa ansvarig ledare, delar av ditt team och HR. 

Steg 3
Tester och referenser

Genom tester säkerställer vi en evidensbaserad rekrytering. Som sista steg tar vi in dina referenser.

Steg 4
Erbjudande

Hurra! Vi verkar vara en perfekt match för varandra. Då erbjuds du en anställning hos oss. 

Steg 5
Onboarding

Redan efter signerat kontrakt påbörjar vi introduktionen till oss. Vi vill skapa en så god start som möjligt på din nya spännande resa hos oss!

Liknande jobb

Briljant affärsutvecklare inom automation sökes!
Technology
Ingenjör till processindustrin mot data och digitalisering
Technology
Expert inom cybersäkerhet
Technology

Mer om livet på Plantvision