Jag arbetar som enhetschef inom enheten/avdelningen Quality Management inom affärsområdet Compliance. Quality management arbetar med konsulttjänster (QA och validering) och rådgivning/kvalitetsledning mot läkemedelsindustrin och biotech. Enhetschefsrollen innebär att jag är närmsta chef till 5-6 konsultchefer och teamleads. Enheten Quality management omfattar idag omkring 50 konsulter i varierande åldersspann och senioritet och vi stöttar allt från små till stora kunder med att hitta rätt kvalitet för att möta de regelverk (ex GMP; GDP, GLP och GCP) som de behöver efterleva. Min roll som enhetschef innebär att coacha och stötta mina konsultchefer/teamleads inom Quality Management men även strategiskt arbete med affärsutveckling, och erbjudandeutveckling samt en hel del tjänsteförsäljning där jag får vara ute och träffa våra fantastiska kunder och diskutera kring deras behov och önskemål och hjälpa dem matcha rätt kompetenser mot de behov de har. Utöver detta arbetar jag med rekrytering av nya härliga konsulter, marknadsföring av våra tjänster och erbjudanden inom Läkemedelsindustrin samt som utbildare inom olika Life Science-relaterade ämnen så som GMP, Validering & kvalificering, GAMP 5 och dataintegritet. 

Jag började arbeta som konsult hos PlantVision i januari 2015 och har främst arbetat med uppdrag inom Läkemedelsbranschen. Anledningen till att jag valde en karriär som konsult är dels för att få möjlighet till god personlig utveckling men också för att jag ville få möjlighet att arbeta inom olika roller i en verksamhet och på olika företag inom Life Science-branschen. Jag har som konsult/seniorkonsult tidigare arbetat i varierande roller i externa och interna projekt som hanterar frågor relaterade till kvalitetssäkring. Hittills har jag fått förmånen att arbeta som; projektledare i investeringsprojekt och förbättringsprojekt, valideringsledare, projekt-QA, QA release officer samt utbildare.

Innan jag blev konsult har jag bland annat arbetat på ett medicintekniskt företag som tillverkar Molekylärdiagnostik (IvD och RuO) och innan det som laboratorieingenjör med virologisk diagnostik på Mikrobiologiskt laboratorium på Karolinska Sjukhuset. 

På PlantVision upplever jag att det tas hänsyn till balansen mellan fritid och arbete. Jag uppskattar att PlantVision ger mig som individ möjligheten till god personlig utveckling, möjligheten att få vara med att påverka och utveckla verksamheten samt det faktum att alla är villiga att dela kunskap och hjälpa sina kollegor när det behövs. PlantVision erbjuder gemenskap, samhörighet och prestigelöshet vilket är viktiga pusselbitar för mig på en arbetsplats. 

Min fritid tillbringar jag gärna med min familj och våra vänner. Jag är en väldigt social och positiv person som uppskattar att planera små och stora events, både privat och på arbetet.

Är du intresserad av att bli en del av Compliance men undrar vad det innebär? Ring eller maila gärna mig eller någon av mina kollegor för mer information.