Plantvision helautomatiserar OKQ8:s depåhantering

Rustar för framtiden med Siemens digitala portfölj. När OKQ8 behövde effektivisera depåhanteringen i oljehamnen i Sundsvall moderniserade och helautomatiserade vi in- och utlastningen av bränsle med hjälp av Siemens innovativa Digital Enterprise-portfölj. En framtidssäker och betydligt mer effektiv bränslehantering blev resultatet.
OKQ8 depåhanteringssystem OKQ8 depåhanteringssystem

Utmaning

OKQ8 behövde effektivisera sin depåhantering. Den tidigare egenutvecklade, personberoende lösningen behövde standardiseras för att inte vara beroende av kunskap hos några få resurser. Dessutom behövdes bättre spårbarhets- och uppföljningsmöjligheter med anledning av nya krav på mer förnyelsebara råvaror i bränslet.

Lösning

Som en Siemens Solution Partner, levererade vi en framtidssäker, integrerad lösning med Siemens digitala portfölj: ett depåsystemkoncept med integrerad mjuk- och hårdvara från Siemens med Simatic PCS 7, RFID-produkter, TIA-paneler och MES-systemet Opcenter Execution. För effektiv engineering med hög kvalitet användes anläggningsinformations- och konstruktionssystemet Comos och simuleringsmjukvaran Simit.

Resultat

Siemens innovativa Digital Enterprise-portfölj tillsammans med vår breda kompetens och det nära och långsiktiga samarbetet mellan OKQ8, Plantvision och Siemens ledde till ett framgångsrikt digitaliseringsprojekt. Den helautomatiska depåhanteringen ger OKQ8 full kontroll med spårbarhet, uppföljning och dokumentation.

– ”Vi vill komma bort från ”så här har vi alltid gjort”-tänket”, säger Marcus Lundmark, projektledare på Plantvision.

– ”De ville ha en mer standardiserad och framtidssäker lösning. Nu har vi standardiserat systemet i största möjliga mån med välkända produkter och ett färdigt system”, säger Johan Bergstrand, automationsingenjör på Plantvision.

Digital Enterprise-portfölj från Siemens

Den breda kompetensen och kompletta tekniska lösningen med modern teknik från Siemens – med bland annat Simatic PCS 7, Comos, Simit och Opcenter – gjorde att Plantvision, som är en Siemens Solution Partner inom såväl Simatic PCS 7 som Comos och Opcenter Execution, fick förtroendet att modernisera depåhanteringen.

– ”Siemens har ett komplett utbud för en digitaliserad helhetslösning”, säger Johan Bergstrand och fortsätter: ”För kunden är det suveränt att få integrationen mellan alla system. Att ha en standardiserad och integrerad plattform med Comos, Simit, Opcenter och Simatic PCS 7 gör att allt hänger ihop som en enda databas, där recepthantering, I/O:n och all information finns på samma ställe och synkas mellan systemen. Det är smart engineering.”

Hela kundcaset finns att läsa på Siemens hemsida här.

I denna artikel

Relaterat innehåll

Automation
Empower your process plant with an end-to-end next-gen Terminal Management System
Läs mer
Automation
Go wireless and innovate your FMS
Läs mer
Automation
Uppgradering av kritiskt styr- & övervakningssystem
Läs mer
Automation
Empower your process plant with an end-to-end next-gen Terminal Management System
Läs mer
Automation
Go wireless and innovate your FMS
Läs mer
Automation
Uppgradering av kritiskt styr- & övervakningssystem
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT