Intervju med Hugo – Young professionals program

Den varma och genuina kulturen lockade Hugo att söka till Plantvisions Young Professionals Program. Med siktet inställt mot Life Science och långdistanslopp har Hugo rivstartat arbetslivet i Plantvisions Young Professionals Program.

Vi har pratat med Hugo Dahlberg från Uppsala, en nyutexaminerad civilingenjör och driven ultralöpare som gillar orientering och dataanalys. Hugo är en av de antagna i Plantvisions Young Professionals Program 2022. Hur upplevde han sin första tid hos oss i Young Professionals Program? Vad driver honom framåt och hur ser han på konsultrollen? Han delar även med sig av sina bästa tips till dig som studerar idag och som är på väg ut i arbetslivet.

Från ingenjörsstudier i Uppsala med stormsteg in i arbetslivet. Bokstavligen.

Hugo är uppvuxen i Haninge där orienteringsgymnasiet lade grunden för den stora förkärleken till löpning, teknikämnen och problemlösning. Därefter blev det ingenjörsstudier med inriktning mot molekylär bioteknik och bioinformatik på Uppsala Universitet.

– ”Jag läste civilingenjörsprogrammet för att få en bred utbildning i grunden, men intresserade mig för programmering, dataanalys och datahantering. Det finns enorma mängder data att jobba med inom bioteknik och Life Science branschen, det gillar jag.”

Att löpningen följt med Hugo hela vägen från gymnasiet fram till idag är tydligt. Och det är ingen vanlig löpning vi pratar om.

– ”Löpning är balans i livet för mig, dels motiveras jag av utmaningen med långlopp men det ger mig även en känsla av avkoppling. Jag har precis anmält mig till Kullamannen i november, ett lopp på 100 km, det ska bli en häftig upplevelse.”

Roliga och intensiva första veckor

Deltagarna i Plantvision Young Proffesionals 2022 började i september med en rivstart –  kick-off resa till Gotland tillsammans med Plantvision. Där sattes grunden och det första intrycket var långt över förväntan hos alla deltagare i programmet.

– ”De första dagarna kände vi oss lite som kändisar, alla hade koll på oss och var nyfikna och ville lära känna årets ”PYP:are”. Det var verkligen ett varmt välkomnande och härlig start, vilken teamkänsla det finns här!”

Att den varma företagskulturen snabbt lyste igenom kommer Hugo tillbaka till fler gånger medan vi pratar. Det är tydligt att det gjort starkt intryck.

– ”En väldigt fin gest som nästan känns symbolisk för hela första tiden, var ett sms dagen före programstart. Det är de små sakerna som gör helheten, och det märks att det finns riktig omtanke och stöd, högt i tak för frågor och ingen hierarki på så sätt, här pratar alla med alla, en sammansvetsad gemenskap och det går igenom hos alla jag träffar.”

Med många nya intryck och intensiva dagar för att komma in i allt sammanfattar Hugo den första tiden som intensiv, rolig och trygg. Två stora positiva skillnader har han hittat jämfört mot studietiden.

– ”Här är det på riktigt, professionalismen i allt och att man vet att allt jag lär mig här kommer jag att använda på uppdrag senare, det här vet man med säkerhet är konkret applicerbart.”

Kulturen var en stor anledning till att ansöka till programmet

Young Professionals Program kändes spännande och en central del som lyftes fram på ett bra och genomgående sätt var kulturen. Att Plantvision är ett Great Place to Work företag spelade en viss roll berättar Hugo på frågan om vad det var som gjorde att han sökte sig till just oss.

– ”Kulturen lyser igenom tycker jag! Det och balans i livet mellan jobb och fritid och sammanhållningen. Ett Great Place to Work företag är en kvalitetsstämpel, här var det inte tomma ord utan här jobbar man med kultur löpande och det fick jag också snabbt ett kvitto på.”

En annan del i beslutet att ansöka och börja på Plantvision var också den mjuka övergången från studierna. Här erbjöds en mjukstart med fadder där man får en chans att komma in i bolaget utan att slängas ut på uppdrag dag ett eller ”sitta på bänken”. Grupptillhörighet, gemenskap, trygghet och stöttning är också faktorer som bidrog till den positiva starten summerar Hugo.

Framtiden och förväntningarna

Elitsatsningen inom orienteringen är lagd på hyllan för tillfället, nu finns ”bara” utmaningen med ultralöpningen, och förstås börja jobba. Konsultuppdrag och fortsätta lära är fokus framåt, att komma ut och få vidareutvecklas ännu mer av seniora konsulter inom branschen, både som konsult och som person säger Hugo.

– ”Jag ser fram emot att börja på riktiga uppdrag ute hos kund och lära mig mer efter programmet. Framför allt ser jag fram emot att lära mig mer om vad jag vill utvecklas inom, vilken riktning jag vill ta och vad jag gillar bäst.”

Om du skulle ge tips till studenter som pluggar idag, vad skulle det vara?

– ”Sök till Young Professionals 2024! Ett tips är att ta vara på sista sommarlovet och ladda upp batterierna inför arbetslivet. Var ute i god med ansökan om du är sugen på ett traineeprogram liknande detta. Och sista tipset – det är värt att lägga ner tid och energi på ansökningsprocessen och på ditt CV och personliga brev, det kan göra stor skillnad.” avslutar Hugo.

Relaterat innehåll

Compliance
Plantvision stärker compliance-erbjudande inom medicinteknisk mjukvara
Läs mer
Compliance
GAMP 5 Second Edition: unik & innovativ e-learning för Life Science lanseras
Läs mer
Compliance
Plantvision och WithSecure intensifierar säkerhetssamarbete inom Life Science
Läs mer
Compliance
Plantvision stärker compliance-erbjudande inom medicinteknisk mjukvara
Läs mer
Compliance
GAMP 5 Second Edition: unik & innovativ e-learning för Life Science lanseras
Läs mer
Compliance
Plantvision och WithSecure intensifierar säkerhetssamarbete inom Life Science
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT