Great Place to Work emblem 2022-2023

Konsult inom cybersecurity

Den digitala transformationen har obegränsade möjligheter men med det följer också en hotbild – vill du arbeta i framkant och vara en del av en säker utveckling? Här finns stor potential för dig som vill arbeta med cybersecurity inom svensk industri och utveckla dina tekniska kompetenser inom området. Låter det lockande att göra detta tillsammans med branschens skarpaste hjärnor? Då är det här du ska vara!

Det här blir din roll
Vi söker nu en konsult inom cybersecurity med fokus på automation. Du kommer hjälpa våra kunder att säkra sina system för att effektivt och mer riskfritt kunna driva sin organisation framåt. Du kommer lösa tekniska problem kopplat till säkerheten hos våra kunder och antagligen vara inblandad i flera uppdrag/projekt samtidigt. Vi arbetar ofta i team med en blandning av seniora och juniora kollegor.

Det kan exempelvis handla om att:

 • Stödja kunder inom IT/OT och informationssäkerhet, t.ex. i form av behovsanalys, kravställning, design och arkitektur.
 • Göra GAP-analyser för att identifiera säkerhetsrisker och lösa dessa tekniska utmaningar.
 • Felsöka och administrera IT/OT-system.
 • Konfigurera servrar, virtuella miljöer, brandväggar och nätverk.

Så här kommer du att briljera
Vi tror att du, precis som vi, har ett genuint teknikintresse – kalla oss gärna tekniknördar. Det handlar om att du vill fördjupa dig i de tekniska problemen, hitta alternativa lösningar och förstå konsekvenserna av vad man gör och inte gör. Som person är du en påhittig doer som gärna samarbetar tillsammans med andra för att dela kunskap och hitta alternativa lösningar.

För att lyckas i rollen:

 • Har du 5 års erfarenhet eller mer inom informationssäkerhet.
 • Har du erfarenhet av att sätta upp olika säkerhetslösningar.
 • Har du kunskap om olika säkerhetsstandarder som t.ex. NIS2, ISO27001 och vad man behöver göra rent tekniskt för att uppfylla kraven.
 • Brinner du för samhällskritisk verksamhet inom industrin och bryggan mellan IT/OT.
 • Har du goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift).
 • Har du även certifiering så som CISSP, CompTIA och CSNA är det meriterande.
 • Har du bakgrund/kunskap inom automation är det också meriterande.

Att vara en del av Team PV
Vi är mycket stolta över att vara ett certifierat Great Place To Work-företag, vilket placerar oss bland de bästa arbetsgivarna i Sverige. Att vi även är med på topplistan för Sveriges Bästa Arbetsplatser är ett kvitto på den fantastiska arbetsplatskultur vi gemensamt skapar varje dag. 

Det är våra medarbetare som är grunden till vår framgång och vi brinner för att utveckla och utvecklas. Hos oss är det stort fokus på att dela kunskap och alla driver sin egen utveckling i vardagen kombinerat med hur vi som företag arbetar med kompetensutveckling. Vi är engagerade, inte bara i arbetet vi utför utan även för medarbetarens vardag i sin helhet. Om vi mår bra och har roligt tillsammans så presterar vi bättre tillsammans. Därför lägger vi stor vikt på planering av arbete, ersättning vid föräldraledighet och olika friskvårdsaktiviteter för att nämna några exempel. 

Ansökan
Om du tror att vi är rätt arbetsplats för dig och att du är rätt för oss, skicka in din ansökan redan idag! Urval sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Magnus Rosendahl på 076 142 05 61 eller magnus.rosendahl@plantvision.se.

Vi har för denna rekrytering valt strategi och undanber oss därför samtal från rekryterings-, bemannings- och annonseringsföretag.

Om tjänsten

Team: Technology
Placering: Göteborg,Lund,Stockholm,Södertälje,Uppsala

Hur ser vår rekryterings-process ut?

Vi är stolta över vår rekryteringsprocess. Hos oss jobbar några av de bästa i branschen och allting börjar på sätt och vis där, med en rättvis och evidensbaserad process. Den är liksom skelettet i våra leveranser eftersom den hjälper oss att säkerställa att vi kan leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Genom att följa varje steg kan vi nämligen vara säkra på att du är personen vi söker. Oavsett vem du är och vad du har gjort innan – matchar du profilen, så hälsar vi dig välkommen!

Steg 1
urval

Vi granskar din ansökan, undersöker hur väl du matchar tjänsten utifrån kompetens, potential och dina beskrivna personliga egenskaper.   

Steg 2
Intervju

Initialt tar vi ett första samtal över telefon, därefter får du träffa ansvarig ledare, delar av ditt team och HR. 

Steg 3
Tester och referenser

Genom tester säkerställer vi en evidensbaserad rekrytering. Som sista steg tar vi in dina referenser.

Steg 4
Erbjudande

Hurra! Vi verkar vara en perfekt match för varandra. Då erbjuds du en anställning hos oss. 

Steg 5
Onboarding

Redan efter signerat kontrakt påbörjar vi introduktionen till oss. Vi vill skapa en så god start som möjligt på din nya spännande resa hos oss!

Liknande jobb

Systemingenjör
Technology
Industriell automationsingenjör
Technology
Vi söker vår nästa LIMS-hjälte!
Technology

Mer om livet på Plantvision