Beyond Tomorrow - en podd av Plantvision

Podcast #22

Hur kan man öka cybersäkerheten inom OT-miljöer?

Podcast #22

Hur kan man öka cybersäkerheten inom OT-miljöer?

Idag är hotet om en cyberattack något som alla företag ställs inför. Hur väl förberedd är din organisation? I det här avsnittet delar Plantvisions cyberexperter Magnus Rosendahl och Joacim Örnhöjd med sig av deras insikter om nuläget och utmaningarna kring cybersäkerhet. Bland annat diskuterar de hotbilden mot Sverige just nu, NIS2-direktivet och cyberhygien. De ger även exempel på åtgärder för OT-miljön, som MFA (multifaktorautentisering), segmentering och Zero Trust-strategi. Avslutningsvis får du tre användbara tips för att enkelt öka din organisations cybersäkerhet.

Övriga avsnitt

Beyond Tomorrow - en podd av Plantvision
#17 Podden ”Beyond Tomorrow – Underhåll” live-sänds från Underhållsmässan 2024
Manufacturing
I detta mini-avsnitt blickar vi framåt till Underhållsmässan 2024 (12-15 mars, Göteborg) där vi kommer att live-sända vår podd under mässans alla dagar. Magnus Severin, Linn Fransson och Filip Abrahamsson, som är experter inom produktion, underhåll och digital transformation, berättar om de olika ämnen som sänds och hur du kan ta del av podden. Besöker du mässan kan du lyssna live vid poddstudion (bås #A03:12, nära Entré 2). Alla avsnitt kommer sedan att läggas upp direkt på poddkanalen ”Beyond Tomorrow – Underhåll”, vilket innebär att du kan lyssna on-demand oavsett om du är med på mässan eller ej. Hitta och följ podden redan idag på Spotify och Apple Podcast (länkar nedan). Du kommer även att kunna hitta alla avsnitt på poddkanalens hemsida https://beyondtomorrow-underhall.podbean.com. I vårt poddsamarbete med mässan kommer vi att ta Underhåll(ning) till nya nivåer – visst hörs vi väl?
Lyssna på avnsitt
Beyond Tomorrow - en podd av Plantvision
#16 OEE/TAK – Vad behövs för att mäta och öka anläggningseffektivitet?
Manufacturing
I detta avsnitt fokuserar vi på beslutsstöd för anläggningseffektivitet. Magnus Severin, Senior Advisor på Plantvision, tillsammans med Linn Fransson guidar oss genom ett ämne som är ständigt aktuellt för företag som vill förbättra sin konkurrenskraft och lönsamhet. Bland annat diskuterar de hur man kan mäta sin anläggningseffektivitet och öka kapacitetsutnyttjandet, vilka nyckeltal man kan använda sig av, vilka andra fördelar som kommer med att mäta sin anläggningseffektivitet och vilka skillnader som finns mellan olika industrier. Magnus delar med sig av sin erfarenhet från 25 år inom svensk industri och ger insikter om viktiga framgångsfaktorer blandat med tips för hur man kan lyckas stödja strategiska långsiktiga mål samtidigt som man förbättrar anläggningens dagliga styrning. Du får även höra några inspirerande exempel som illustrerar hur OEE-nyckeltal har applicerats i verkligheten.
Lyssna på avnsitt
Beyond Tomorrow - en podd av Plantvision
#13 GAMP 5 som stöd till kvalitetssäkring av datoriserade system inom Life Science
Quality & Compliance
I detta avsnitt står Life Science i fokus då vi tar en närmare titt på ISPEs GAMP 5 riktlinjer för kvalitetssäkring av datoriserade system. Vad är GAMP 5? Hur kan man använda det på ett effektivt sätt inom sin verksamhet? Vad är nytt i den nya utgåvan GAMP 5 second edition’? Och hur kan man lära sig mer om GAMP 5? De som medverkar i avsnittet är Anna-Lena Mann, Affärsområdeschef för Plantvision Compliance, tillsammans med sina kollegor Gisela Gaeyner Persson som jobbar med strategisk affärsutveckling och Lina Stange, specialistkonsult inom validering och kvalitetssäkring av datoriserade system. Lyssna på våra experter när de utbyter erfarenhet och insikter över ett brett spektrum av områden inklusive det ökade fokus på leverantörer, trenden med molnlösningar och tjänsteleverantörer samt kravställning, riskbedömning, projektöverlämning, systemavveckling och nya utbildningsbehov.
Lyssna på avnsitt
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT