Filip Abrahamsson

”Det är väldigt mycket jag gillar med att vara konsult! Det viktigaste för mig är just flexibiliteten och att ingen dag är den andra lik”
Filip Abrahamsson, Technology Consultant at Plantvision AB

Att jobba som konsult är speciellt, egentligen alldeles oavsett bransch. Här, hos oss på Plantvision, jobbar många som just konsulter och Filip Abrahamsson är en av dem. Han tillhör affärsområdet Manufacturing som Senior Expert Consultant och är en stor tillgång, vare sig det handlar om att rita processcheman eller att utveckla tillägg till en programvara.

Men hur kom det sig egentligen att Filip gick från att jobba som processoperatör på ett företag inom läkemedelsindustrin till att bli konsult hos oss?

”Jag har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse inom maskiner och att bygga saker, jag har till exempel suttit mycket och arbetat i CAD. Efter utbildning med teknikfokus började jag jobba som processoperatör på ett företag inom läkemedelsindustrin i Uppsala. Där ledde det ena till det andra och jag bytte roll till driftingenjör med särskilt ansvar inom säkerhet, miljö och hälsa (EHS). Det arbetet innebar att vara delaktig i planeringen av miljöarbetet på reningsverket, men också att vara med och ta fram riskanalyser och därefter gå igenom utrustning och göra en praktisk riskanalys på fabriksområdet med fokus på människa, miljö och hälsa (EHS). Jag hade även delansvar för heta arbeten och arbeten i slutna utrymmen, en hybridroll med ett säkerhetsansvar.  

Jag sökte mig till Plantvision för att jag ville arbeta mer med CAD och samtidigt få möjligheten att jobba bredare med olika typer av arbeten som kommer med konsultrollen”, berättar Filip.

För många av våra konsulter är arbetets variation i kombination med flexibilitet två viktiga uspar. Och för Filips del är det just de faktorerna som får honom att trivas med sitt jobb.

Det är väldigt mycket jag gillar med att vara konsult! Det viktigaste för mig är just flexibiliteten och att ingen dag är den andra lik. Det kanske låter som en klyscha men det är verkligen så, att som konsult är ingen dag den andra lik eftersom jag jobbar med flera kunder varje dag och med olika infallsvinklar och tekniska lösningar. Ena dagen ritar jag processcheman och elscheman och andra dagen sitter jag och utvecklar nya tillägg till den programvara jag jobbar med. En annan aspekt är flexibiliteten gällande tid. Jag gillar att jobba tidigt på morgonen och det har jag möjlighet att själv styra över här, det uppskattar jag väldigt mycket”, säger han.

På Plantvision är man mån om att medarbetarna ska ges möjlighet att utvecklas och testa sina vingar, gärna på fler sätt än ett.

”Jag har utvecklats väldigt mycket, då jag inte jobbat som konsult tidigare. Genom fadderskap, att få gå vid sidan av andra kollegor, och genom kontakt med kunder har jag fått ta mig an flera olika uppdrag där jag har utvecklats till att idag kunna jobba mer självständigt när det behövs. På just den biten hjälper Plantvision en att växa. I början hade jag inte särskilt mycket programmeringskunskaper, men idag sitter jag med och utvecklar nya tillägg till den plattform som vi jobbar med. Det är en sådan resa som Plantvision erbjudit mig, samtidigt som jag jobbar med uppdrag har jag stödet att utvecklas”, konstaterar Filip.

Att få vara med från ax till limpa är något Filip uppskattar och den möjligheten är något han gärna tar tillvara på.

”Idag är jag med i tidig fas i projekten och har dialog med kunder redan i införsäljningsfasen, där jag tar fram planer och underlag för att hjälpa kunden i deras kravhanteringsarbete med att skapa en så bra lösning som möjligt. Plantvision bryr man sig om att kollegor ska må bra och här får jag både jobba på egen hand och i team och vet att jag alltid har kollegor att vända mig till när jag behöver”, avslutar han.

Tack för pratstunden Filip och lycka till med dina uppdrag!

Filip Abrahamsson

Roll: Specialist Plant Asset Management
Team: Technology
Placering: Kista

Möt fler medarbetare

People talking in a crowded restaurant

Lär dig mer om team
Technology

Vi är övertygade om att varenda en av våra medarbetare sitter på fantastisk kunskap och unika erfarenheter som gör oss som företag bättre. Här berättar några av dem hur det är att jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street
Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street

Mer om livet på Plantvision