Mikael Juretic

”Jag drivs av utmaningar, det är väldigt viktigt för att jag ska trivas!”
Mikael Juretic, Senior Consultant at Plantvision AB Mikael Juretic, Senior Consultant at Plantvision AB

Efter sexton år på samma bolag kände Mikael Juretic att det var dags att göra något annat. Att utmanas i sitt arbete är något han värdesätter och han hade funderat på att söka sig vidare ett tag. Kanske till och med byta bransch helt. När han fick se en annons att Plantvision sökte IT-konsulter så gjorde han slag i saken och ansökte. Det skulle bli början på en utmanade och rolig resa.

Han klev in som IT-konsult men det skulle inte dröja mer än några månader innan han gick in i en ledande roll. Idag är han konsultchef för teamet Industry Information.

Jag har väl aldrig varit en riktig hacker, utan uppskattar dialogen med kunderna och den sociala biten. Så rollen jag har idag passar mig riktigt bra. Men jag jobbar faktiskt fortfarande en del som konsult. Mest för att få en inblick i hur teamet har det, vilka utmaningar de möter, och om de stöter på problem. Då finns jag där och kan hjälpa och stötta. Vi är idag en sammansvetsad expertgrupp som arbetar väldigt nära kund med dagliga avstämningar och möten”, berättar han.

Att arbeta nära teamet, stötta och finnas där för varandra är något som Plantvisions medarbetare värdesätter – och som finns högt upp på företagsagendan. Det finns många konsultteam internt och Mikaels team finns representerat över hela landet.

Jag själv är stationerad i Kista, men mitt team jobbar från skilda geografiska platser, det är kunduppdragen som styr. Vi sitter i kundens system, som de förvärvat av oss, och vi besitter erfarenheten och kunskapen för att kunna driva denna typ av IT-system inom produktion”, förklarar Mikael.

Mikael är civilingenjör i botten och fyra år har passerat sedan han kom till PlantVision. Då, som nu, ser han många fördelar och möjligheter med att jobba inom en större konsultverksamhet.

En stor fördel är den ständiga förändringen som det innebär att hela tiden ta in nya kunder och möta deras behov och utmaningar. Vi kan i princip ta in vilket kunduppdrag som helst där vår kompetens behövs. Och att inte vara geografiskt låsta ger oss många variationsmöjligheter”, säger Mikael.

I rollen som konsultchef finns det några saker som Mikael gärna lyfter, som han ser som extra viktiga för att skapa ett dynamiskt team.

Förståelse och insikt i kunduppdraget är avgörande för att göra ett fullgott arbete. Men även struktur och ett gott samarbete är viktiga faktorer för att skapa ett fungerande team. Jag tycker det är viktigt att vara närvarande, inlyssnande, uppmuntrande och hjälpande. Hela tiden jobbar jag med att försöka skapa en atmosfär där man inte ska vara rädd för att fråga, göra fel eller be om hjälp. Det tror jag skapar en positiv lagkänsla”, säger Mikael.

Teamet har under de senaste åren genomfört och drivit en rad attraktiva projekt. En resa som inte hade varit möjlig utan alla engagerade medarbetare som ingår i expertgruppen.

Hela vårt team står inför en innovativ tillväxtresa som vi ser fram emot med spänning. Själv drivs jag av utmaningar, det är väldigt viktigt för att jag ska trivas. Och nu utökar vi teamet och söker fler drivna och ambitiösa medarbetare som vill vara med och utveckla vårt erbjudande och skapa attraktiva IT-lösningar”, avslutar Mikael.

Mikael Juretic

Roll: Konsultchef Industry Information
Team: Technology
Placering: Kista

Möt fler medarbetare

People talking in a crowded restaurant People talking in a crowded restaurant

Lär dig mer om team
Technology

Vi är övertygade om att varenda en av våra medarbetare sitter på fantastisk kunskap och unika erfarenheter som gör oss som företag bättre. Här berättar några av dem hur det är att jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street
Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street

Mer om livet på Plantvision