Kevin Nilsson

Möt Kevin Nilsson – från Young Professional till teknisk konsult som driver framtidens industri

Plantvision Technology är ett område hos oss som hjälper tillverkande företag att effektivisera och digitalisera sin produktion med hjälp av teknik i framkant. För att vi ska kunna göra det behöver vi såklart lysande stjärnor som hjälper oss att ta sig an kundernas utmaningar och hitta lösningar framåt. En sådan är Kevin Nilsson. Han är konsulten som levererar framtidens lösningar inom just det området och det här är hans historia.

Som nyutexaminerad inom systemutveckling och IT började Kevin som konsult hos oss på Plantvision inom ramen för programmet Young Professionals och idag, två år senare, är han en av våra konsulter som skapar tekniska lösningar för framtidens industri. Young Professionals bildades för att kunna erbjuda en kickstart och en accelererad utveckling för personer som, precis som Kevin, började på Plantvision tidigt i sin karriär. Så vad var det som gjorde att Kevin sökte sig just till oss på Plantvision och Young Professionals?

”Jag ville arbeta på ett företag som var riktat mot industrin och de utmaningar man står inför kopplat till digitalisering. Även stabilitet och möjlighet att få utvecklas lockade. Under min utbildning upptäckte jag ett stort intresse kopplat till Industri 4.0 och att nu få vara delaktig i den resan, så kort tid efter studierna, är extremt roligt och spännande. Det hela startade våren 2021, mitt under rådande pandemi. Jag hade en vän som arbetade på Plantvision och hörde mycket positiva saker om företaget. Det som stack ut mest var just att de anställda får möjlighet att växa, testa på nya saker och slutligen komma i kontakt med flera spännande projekt”

 

Just industri 4.0 och digitalisering var något som tidigt intresserade Kevin, redan under studietiden.

”Intresset väcktes när jag och en kurskamrat skulle välja område för vår C-uppsats. Jag hade läst några kurser som handlade om just digitalisering mot industrin och det var något jag ville fortsätta fördjupa mig inom. Uppsatsen fokuserade på hur ett företag kunde digitalisera sin produktion och samtidigt behålla människan i fokus. Jag har redan kommit i kontakt med detta genom de projekt som jag är delaktig i på Plantvision och det lär bara bli mer framöver, vilket känns väldigt roligt och utvecklande!”

 

Young Professionals handlar, precis som namnet antyder, om unga talanger. Programmet är utformat för nyexaminerade som inte har så lång arbetslivserfarenhet. Tillsammans pratade vi lite djupare om hur Young Professionals som program fungerade i praktiken och vad det innebar för Kevins resa på Plantvision.

”Min största fundering när jag fick detta presenterat för mig var hur det skulle fungera i praktiken. Hur kan man kombinera individuell utveckling mot en ständig efterfrågan på lösningar från kunder? När jag nu blickar tillbaka kan jag konstatera att det har fungerat riktigt bra! Jag har varit delaktig i både stora och små projekt direkt från start. Med ett ständigt stöd från min mentor har vi tagit oss an olika utmaningar, ibland under större tidspress och ibland i ett lugnare tempo. Dessutom har jag ständig kontakt med min chef för att säkerställa att allt flyter på och att jag har något att göra vecka till vecka, även det är viktigt. Allt detta för att säkerställa att min kompetens ständigt utvecklas och att det går i rätt riktning.”

Att gå direkt från studier in i livet som konsult har säkerligen sina utmaningar och Kevin berättar att det definitivt var en omställning. Innan han började sin anställning på Plantvision innebar konsult, för honom, att man helt enkelt är uthyrd till ett annat företag för att stötta med sin kompetens. Till viss del tycker Kevin att den bilden stämmer, men för honom som teknisk konsult blir han istället delaktig i flera olika projekt mot olika kunder – vilket har gett honom möjligheten att bredda sin kompetens redan från start.  

 

Roligt, utmanande och med en bra gemenskap. Så beskriver Kevin hur det är att jobba på Plantvision. Han berättar lite mer om vad det är som gör att han trivs hos oss och ger oss även en liten framtidsspaning kopplat till hans uppdrag.

Ja, det är definitivt roligt och utmanande! Jag gillar att man kommer i kontakt med flera olika kunder och projekt, allt ifrån interna lösningar till externa lösningar för kunder. Det är även en härlig stämning inom företaget! Plantvision har idag kontor på flera ställen i Sverige och det är aldrig någon konstighet att förflytta sig mellan de olika kontoren. Det är en bra gemenskap oavsett var du är och arbetar, något som jag vet att många värdesätter. Nu när det har gått nästan två år sedan jag började på Plantvision och 6 månader sedan jag firades för att ha slutfört Young professional så kan jag konstatera att en bättre start på yrkeslivet hade varit svårt att få. Om jag ska beskriva min resa och utveckling under de här två åren så blir det något såhär: Jag kom in som utvecklare med fokus på C#, därefter bytte jag område till SQL och databashantering samt att jag även är supportansvarig där jag stöttar kunden med det system som jag varit delaktig i att implementera.

Det som jag tycker är mest intressant är när jag är med och hjälper kundens verksamhet med tekniska lösningar. Blickar jag framåt är det just här jag ser att jag kan fortsätta utvecklas och bidra som mest. Tittar vi på tekniken går den med rasande takt, nu går det mer och mer mot Low-Code vilket är något jag vill utvecklas mer inom. Som vi alla känner till går teknikutvecklingen fort framåt och även kundens utmaningar ändras med omvärlden. Att vara mitt i teknikutvecklingen och hjälpa kunderna mot framtidens industri, det är en resa jag vill vara med på!”

Tack för att vi fick ta del av din berättelse Kevin. Vi ser fram emot att få fortsätta följa dig och din resa.

Kevin Nilsson

Roll: Konsult Supply Chain and Production
Team: Technology
Placering: Göteborg

Möt fler medarbetare

People talking in a crowded restaurant

Lär dig mer om team
Technology

Vi är övertygade om att varenda en av våra medarbetare sitter på fantastisk kunskap och unika erfarenheter som gör oss som företag bättre. Här berättar några av dem hur det är att jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street
Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street

Mer om livet på Plantvision