Daniel Arrhenius

Flexibiliteten ger mig mer tid med barnen – vilket också gör mig mer positiv på jobbet 

Visst är det väl ändå otroligt? När man hittar den där balansen i livet. När man kan fokusera på jobbet, utvecklas i sin roll och nå nya höjder. Att kunna frigöra tid med familjen. Utan att det behöver vara på bekostnad av något. Balansen i livet och kombinationen mellan småbarnsliv och yrkesverksamhet. Så ser det ut för vår kollega Daniel Arrhenius. Daniel jobbar som konsult hos oss på Plantvision, inom området Manufacturing, och vi fick byta några ord med honom kring hans uppdrag och hur just familjeliv och arbetsliv kan flätas samman på ett bra sätt.

Daniel har jobbat på Plantvision sedan 2001, med andra ord i över 20 år. Många milstolpar har ägt rum under dessa två decennier, bland annat så har han bildat familj och blivit pappa. Så hur gör han då, i sin vardag, för att få allt att flyga och hur ser hans dagar ut?

Det är väldigt olika hur en vanlig arbetsdag ser ut. Det kan till exempel vara så att jag sitter i möte halva dagen, för att sedan utveckla ett script under andra halvan. Det kan även handla om att köra tester eller genomföra installation. Variationen av arbetsuppgifter är en stor anledning till att jag stannat på Plantvision så här pass länge. Jag sitter sällan och arbetar med samma uppgifter, utan det händer saker, vilket jag tycker är jätteviktigt, annars tror jag att jag skulle bli ganska less.”

 

För vårt företag är det viktigt att medarbetarna har stor flexibilitet med sina uppdrag så att även familjelivet kan prioriteras. Genom att minska på ”vardagspusselsstressen” (långt ord) kommer man att må bättre och därmed även kunna prestera sitt bästa.

”Jag tycker det fungerar jättebra att vara förälder och jobba på Plantvision. Jag kan styra min tid väldigt mycket, vilket till exempel minskar stress på morgonen när man ska till förskola eller skola, det gör ingenting om det tar 15 min extra om jag inte har en direkt tid att passa. Det känns skönt både för mig och barnen. Visserligen har jag inbokade möten ibland som jag inte kan styra och som jag behöver delta i, men i övrigt styr jag min tid helt själv och det underlättar verkligen vardagen”, konstaterar Daniel.

Vi frågade Daniel om han upplever att hans roll har förändrats, efter att han blev pappa, eller om föräldraskapet har påverkat hans yrkesroll. 

Min roll har inte förändrats så mycket sedan jag blev förälder. Det har blivit lite mindre resor till kund, men det beror nog inte på att jag har fått barn, utan snarare på att världen har digitaliserats och våra kunder fått bättre teknik, VPN uppkopplingar och liknande. Det har visat sig fungera speciellt bra nu under pandemin, att jag kunnat göra mitt jobb i princip lika bra som om jag hade åkt till kund. Och ja, föräldraskapet har påverkat mig litegrann i min yrkesroll. När man blir förälder tycker jag att man får lite mer struktur i vardagen, och på så vis får man även lite mer struktur i sitt jobb. Det är nog mestadels det som påverkat. Och det är ju också upp till mig att strukturera när jag äger min tid”, resonerar Daniel.

 

För många är VAB förknippat med stress och så ska det inte behöva vara. Därför gäller det att ha ett bra skyddsnät, även på jobbet.

Det brukar fungera jättebra även när det är VAB eller kör ihop sig. Jag har så många bra kollegor som jag kan sträcka ut en hand till och be om hjälp, så det brukar inte vara några problem”, avslutar Daniel.

 

Vi tackar Daniel så mycket för pratstunden och kan konstatera att det gör oerhört mycket när man ges möjlighet att vara flexibel. Förhoppningsvis bidrar en sådan företagskultur till att man vill jobba länge hos oss och att man mår bra på jobbet och kontinuerligt utvecklas, utan massa onödiga stresspåslag.

 

Daniel Arrhenius

Roll: Senior Expert Consultant
Team: Technology
Placering: Kista

Möt fler medarbetare

People talking in a crowded restaurant People talking in a crowded restaurant

Lär dig mer om team
Technology

Vi är övertygade om att varenda en av våra medarbetare sitter på fantastisk kunskap och unika erfarenheter som gör oss som företag bättre. Här berättar några av dem hur det är att jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street
Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street

Mer om livet på Plantvision