Nyttja din datas fulla potential

Förena informationsöar med Microsoft Power Platform

Att analysera produktionsdata från sina processer utgör en betydande del i arbetet med att öka kvaliteten, effektiviteten och lönsamheten inom tillverkningsindustrin. Genom att kombinera och utvärdera information från flera olika parametrar, processer och avdelningar kan man få värdefulla insikter som möjliggör både snabba reaktioner på aktuella händelser och långsiktigt förbättringsarbete.

Samtidigt kämpar många företag med att dra nytta av sin insamlade data och lägger mycket tid på att manuellt sammanställa rapporter. En vanlig orsak till detta kan vara att man använder flera olika IT-system och saknar koppling mellan dessa.

För att uppnå ökad effektivitet, kontroll och optimering av produktionen behöver man överbrygga det gapet. Med vår hjälp, och Microsoft Power Platform, kan du knyta ihop informationsöar och få ut maximalt värde av din data. Visst låter det intressant?

Produktionsstyrning & strategier för dataintegration

En metod för att övervinna integrationsproblem mellan olika system är att investera i en central datalagringsplats, till exempel en Data Lake eller Data Warehouse, där stora datamängder samlas in och lagras i dess ursprungliga form. Detta är en kostsam och resurskrävande investering som dessutom kan ta tid att implementera korrekt.

Enligt vår erfarenhet erbjuder dock Microsofts Business Intelligence-verktyg en snabbare och mer effektiv lösning som möjliggör användning av varierade data från hela organisationen.

Förbättrad effektivitet under produktlivscykeln

Ett kraftfullt verktyg i Microsofts programpaket är Power BI, som man bland annat kan användas för kombinerade och visualisering av data från ett brett utbud av källor. Vi utvecklade en Power BI-lösning för ett internationellt läkemedelsföretag för att hjälpa dem att öka transparensen i organisationen och distribuera sin produktionsplan till många avdelningar.

Lösningen samlar data från olika system för att ge en enhetlig överblick över produktionen, och enkelt tillgängliggör mer detaljerad information, såsom materialbehov, produktionstider med mera. Detta hjälper både produktionsoperatörer, ingenjörer och chefer att jobba smartare och ta mer välinformerade beslut i sitt arbete.

Ytterligare en fördel är att planeringen av anläggningsunderhåll nu är enklare, vilket hjälper till att säkerställa att den tillverkande enheten fungerar med optimal kapacitet. Andra avdelningar har sedan insett potentialen i detta och Power BI-lösningen har utökats för att underlätta vid till exempel inköpsplaneringen av råmaterial, övervakning av batchstatus och mycket mer – vilket bidrar till betydande kostnadsbesparingar.

Innovativa sätt att nyttja data & spara kostnader

Förutom att kombinera data från olika system kan Microsoft Power Platform också vara ovärderligt för företag som vill organisera och strukturera sin data mer effektivt.

Ett internationellt läkemedelsföretag tog hjälp av oss för att optimera sina förpacknings- och leveransprocesser genom att utveckla en informationshub i Microsoft Power BI. Tidigare lade organisationen ner mycket tid på att förbereda inför en leverans, eftersom de behövde söka igenom många olika dokument för att hitta fraktvillkor baserat på produkt, destinationsland och kollistorlek.

Tack vare informationshubens datainsamlings- och filtermöjligheter är informationen nu lättillgänglig från ett enda gränssnitt, istället för flera. Vad som tidigare kunde ta upp till en timme tar nu bara några minuter och sparar företaget tusentals timmar per år samtidigt som det förenklar processen för nya medarbetare.

Lösningen har varit så framgångsrik att läkemedelsföretaget nu utforskar möjligheten att implementera informationshubben inom andra delar av sin verksamhet.

Bli expert på din egen data

Spenderar du mycket tid på att söka efter data i olika system? Då kommer den här lösningen, att samla allt i en enda plattform, att effektivisera dina arbetssätt och leverera värdefulla insikter.

Vår gedigna erfarenhet inom utveckling av smidiga integrationer gör din data mer användbar och kan innebära en betydande skillnad för din produktionsverksamhet.

Om du jobbar smart idag, kan du jobba ännu smartare imorgon. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan anpassa vår lösning för att hjälpa just ditt företag.

Artikelförfattare

Lydia Söderlund, Consultant at Plantvision AB
Lydia Söderlund
Konsult Supply Chain and Production

Artikelförfattare

Lydia Söderlund, Consultant at Plantvision AB
Lydia Söderlund
Konsult Supply Chain and Production

I denna artikel

Relaterat innehåll

Manufacturing
Framgångsrik projektledning
Läs mer
Manufacturing
#20 Produktionsutmaningar inom batteritillverkning. Intervju med Jon Bokrantz (Chalmers)
Läs mer
Manufacturing
#17 Podden ”Beyond Tomorrow – Underhåll” live-sänds från Underhållsmässan 2024
Läs mer
Manufacturing
Framgångsrik projektledning
Läs mer
Manufacturing
#20 Produktionsutmaningar inom batteritillverkning. Intervju med Jon Bokrantz (Chalmers)
Läs mer
Manufacturing
#17 Podden ”Beyond Tomorrow – Underhåll” live-sänds från Underhållsmässan 2024
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT