Nytt kontor skapar möjligheter för fortsatt tillväxt i Göteborg

På femte våningen i Läppstiftet har konsultbolaget Plantvision precis flyttat in på högre höjder i nya lokaler. Ett landmärke synonymt med ett färgstarkt och nytänkande företagande. Med utsikt över älven och närheten till Nordstan bjuder de nyrenoverade ytorna i Lilla Bommen verkligen in till fler möten och samarbeten.

Behovet av större ytor blev tydligt för ett år sedan, då teamet i Göteborg vuxit med fler medarbetare och behoven förändrats efter pandemin. Det var dags för nytt och större att växa vidare i. Att flytten skulle gå till Läppstiftet var ganska givet från början med tanke på det geografiskt centrala läget. Dessutom med en egen restaurang och nyrenoverade gemensamma coworking-ytor i entréplan.

De större och nyrenoverade ytorna skapar möjligheter som tidigare inte fanns. Många medarbetare är involverade i större projektleveranser och jobbar i stor utsträckning från kontoret och inte enbart hos kund. En positiv inverkan både på gemenskap, kultur, kunskapsdelning och samhörighet internt, men även för kund som därmed får ut maximal erfarenhet och kunskap i projektleveransen.

Med vårt nya kontor skapas förutsättningar att samarbeta och mötas ännu mer. Oavsett vart vi sitter, på kontoret eller ute hos kund så spelar kontoret en stor roll i att fortsätta bygga en stark företagskultur och gemenskap, kunskapsdelning, erfarenhetsutbyte och att mötas.” säger Robert Velén, konsultchef Göteborg.

Hela Plantvisions utbud och affärsområden finns representerade i Göteborg, men flest medarbetare jobbar inom teknikområdena, till exempel sitter de flesta utvecklare här för vår egen mjukvara PlantPerformance. De största kunduppdragen finns inom branscherna energi, medtech och life science, olja & gas samt petrokemi.

Konsultgruppen inom automation startade i Göteborg för cirka fem år sedan och har idag vuxit till flera medarbetare. Senast att formera sig i Göteborg är Process Engineering teamet, som för två år sedan tog sig an de första konsultuppdragen och idag är den största grupperingen av konsulter.

Med geografiskt strategisk placering har PlantVision hittat ett superläge i Sveriges största industristad. De större lokalytorna skapar möjlighet till fortsatt tillväxt och fler rekryteringar för att möta den växande efterfrågan på specialistkonsulttjänster.

Vi ser en stor potential i regionen. Vi jobbar redan idag med en mängd spännande företag inom allt från energi och läkemedel till miljöteknikföretag, och efterfrågan på våra specialistkonsulttjänster växer. Göteborg har många av de stora industribranscherna vi jobbar mot som helhet, mycket processindustri men även Life Science som är ett av våra största affärsområden är på stark framväxt.” Säger Christian Johansson, konsultchef Göteborg.

Med den positiva stämningen, härliga företagskulturen och efterfrågan på tjänster blir det givet att behovet av rekrytering framåt tilltar.

Vi växer och behöver bli fler, främst söker vi processingenjörer, automationsingenjörer och utvecklare med industribakgrund. Men alla med rätt personlighet, bakgrund och erfarenhet som vill vara med på resan och bygga ett ännu större PlantVision i Göteborgsregionen vill vi prata med. Nu med våra nya ytor att mötas och samarbeta i, har vi bra förutsättningar att växa och fortsätta att vara ett Great Place to Work-företag för våra medarbetare även i framtiden” avslutar Robert.

Relaterat innehåll

Cyber Security
Plantvision ingår partnerskap med Nozomi Networks
Läs mer
Företagsnyhet
Banbrytande arbetskultur lyfter Plantvision till topplistan igen – en av Sveriges bästa arbetsplatser 2024
Läs mer
Företagsnyhet
Plantvision återigen i topp – Great Place to Work® för 8:e året i rad
Läs mer
Cyber Security
Plantvision ingår partnerskap med Nozomi Networks
Läs mer
Företagsnyhet
Banbrytande arbetskultur lyfter Plantvision till topplistan igen – en av Sveriges bästa arbetsplatser 2024
Läs mer
Företagsnyhet
Plantvision återigen i topp – Great Place to Work® för 8:e året i rad
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT