Konsult inom produktionssystem MES/MOM

Du älskar tekniken. Du vill vara med och påverka digitaliseringen av svensk industri. Du är den som vill kombinera ditt stora intresse för teknik och problemlösning genom att fullt ut få vara innovatören, kommunikatörer och teknikern – allt på samma gång. Var det precis dig vi beskrev? Då ska du komma och jobba som konsult inom produktionssystem hos oss!

Det här blir din roll

I din roll kommer du att jobba med utmanande, tekniska lösningar som digitaliserar svensk industri. I nära samarbete med kollegor och kunder kommer du att implementera system för att digitalisera materialflöden och på så sätt göra produktionen blir mer spårbar. Du hjälper alltså våra kunder att optimera, effektivisera och öka sin produktion – allt med marknadens bästa lösningar till din hjälp.

 • Du implementerar systemstöd för att stötta operatörer hos vår kund med elektroniska arbetsinstruktioner.
 • Du gör förstudier över kundens nuvarande produktionsflöden och processer.
 • Du föreslår den tekniska lösningen som kan hjälpa dem, i form av ett MES-system eller stöd för Electronic Batch Records.
 • Du kommer att tillhöra vårt affärsområde Plantvision Technology och omge dig med kunniga kollegor som alla mer än gärna delar sin kunskap.
 • Du kommer vara placerad på något av våra kontor i Sverige. Din placeringsort kan diskuteras beroende på vad som passar dig bäst.

Så här kommer du att briljera

Ditt intresse för teknik och förmåga att anpassa tekniklösningar till kundens behov kommer göra att du briljerar hos oss. Du är pragmatisk och proaktiv i ditt sätt att kommunicera, har en förmåga att skapa förtroende med de du möter. Förändringsarbete är något du kan och du vet vad som krävs för att lyckas med det.

 • Du har en god förståelse för produktionsprocesser hos vår kundgrupp (planering, hantering av material, operatörhantering) och ett intresse för teknik, verksamhetsanalys och förändringsarbete.
 • Du har en förståelse för hur produktionsprocesser mappas för att stöttas av ett MES-system och vill öka på din MES-kompetens
 • Du har erfarenhet av att jobba inom tillverkningen i industrin samt förståelse för hur verksamhet/produktion fungerar
 • Du har erfarenhet av systemimplementationer

Att vara en del av Team PV

Vi är väldigt stolta över att vara ett certifierat Great Place To Work-företag, vilket innebär att vi kan räkna oss till de bästa arbetsgivarna i hela landet. Att vi även är med på topplistan över Sveriges Bästa Arbetsplatser kan vi bara se som ett kvitto på att vi tillsammans har lyckats, och fortsätter lyckas med att, skapa en fantastiskt fin kultur.

För vi tycker faktiskt att vi skiljer oss från traditionella konsultbolag. Delvis för de lösningar vi tar fram och delvis för hur vi tar fram dem. Och nyckeln till båda delar är vi som jobbar här. Vi har med åren blivit en arbetsplats som lockar de skarpaste hjärnorna och de finaste hjärtan. Man brukar prata om att en kultur liksom sitter i väggarna. Hos oss är det en värme. Vi har på sätt och vis mjuka väggar.

Våra kunder möter oss antingen som konsulter i deras egna organisation, som rådgivare eller när vi sköter hela projektleveransen. Oavsett hur, var eller när de träffar oss får de en person som bryr sig både om deras resultat och om sina nya kollegor.

Som vår kollega får du bland annat:

 • en trygg anställning med fast månadslön
 • en stark kultur som präglas av personlig utveckling och kompetensutveckling
 • flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar
 • förmåner, friskvårdsbidrag och hälsoundersökningar
 • tjänstepension och 30 dagars semester
 • ersättning vid föräldraledighet.

Ansökan

Om du tror att vi är rätt arbetsplats för dig och att du är rätt för oss, skicka in din ansökan redan idag! Urval sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Linn Fransson på 08 401 00 44 eller linn.fransson@plantvision.se.

Vi har för denna rekrytering valt strategi och undanber oss därför samtal från rekryterings-, bemannings- och annonseringsföretag.

Om tjänsten

Team: Tech
Placering: Stockholm,Göteborg,Lund,Södertälje,Uppsala

Hur ser vår rekryterings-process ut?

Vi är stolta över vår rekryteringsprocess. Hos oss jobbar några av de bästa i branschen och allting börjar på sätt och vis där, med en rättvis och evidensbaserad process. Den är liksom skelettet i våra leveranser eftersom den hjälper oss att säkerställa att vi kan leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Genom att följa varje steg kan vi nämligen vara säkra på att du är personen vi söker. Oavsett vem du är och vad du har gjort innan – matchar du profilen, så hälsar vi dig välkommen!

Steg 1
urval

Vi granskar din ansökan, undersöker hur väl du matchar tjänsten utifrån kompetens, potential och dina beskrivna personliga egenskaper.   

Steg 2
Intervju

Initialt tar vi ett första samtal över telefon, därefter får du träffa ansvarig ledare, delar av ditt team och HR. 

Steg 3
Tester och referenser

Genom tester säkerställer vi en evidensbaserad rekrytering. Som sista steg tar vi in dina referenser.

Steg 4
Erbjudande

Hurra! Vi verkar vara en perfekt match för varandra. Då erbjuds du en anställning hos oss. 

Steg 5
Onboarding

Redan efter signerat kontrakt påbörjar vi introduktionen till oss. Vi vill skapa en så god start som möjligt på din nya spännande resa hos oss!

Liknande jobb

Projektledare
Tech
Automationsingenjör
Tech
Projektledare IT/OT – Stockholm
Tech

Mer om livet på Plantvision