Konsult inom COMOS

Du älskar tekniken. Du vill arbeta med tekniska lösningar som utmanar dig. Du vill vara med och digitalisera svensk industri med marknadens bästa lösningar. Du vill jobba som konsult inom COMOS!

Det här blir din roll

I rollen som COMOS-konsult kommer du ta fram krav och självständigt ta fram en fungerande lösning för våra kunder. Du kommer utvecklas genom tekniken du arbetar med men även genom samarbete med flera av dina tekniskt kunniga kollegor. Din roll är som teknisk kunnig expert och med det kommer att ansvar att dela kunskapen vidare – fungera som en mentor åt mer juniora COMOS-konsulter.

 • Du kommer att ingå i affärsområdet Plantvision Technology och tillhöra teamet Plant Asset Management. Ett team som tillsammans brinner för att digitalisera svensk industri.
 • Du kommer att få vara med och påverka utvecklingen av Plantvision Technology’s erbjudande.
 • Du kommer få utvecklas, både professionellt och personligt. Genom en individuell utvecklingsplan och genom interna samt externa utbildningar.
 • Du kommer utgå från vårt huvudkontor i Kista (eller något annat av våra kontor) men jobba mot kunder i hela världen. Mycket av arbetet kan ske på distans.

Så här kommer du att briljera

Älskar du tekniken och har förmågan att föra din kunskap vidare, så kommer du att briljera. Rollen som konsult ställer höga krav på din förmåga att kommunicera. De allra vassaste konsulterna hos oss har förmågan att anpassa sin kommunikation till mottagaren. De har ett proaktivt arbetssätt och väldigt gott självledarskap. Det bör du också ha.

Du ska också:

 • Ha erfarenhet av att konfigurera COMOS med basobjekt, queries och liknande
 • Vara en fena på VB script
 • Ha en vilja att lära dig C# om du inte redan kan det
 • Ha bakgrund inom process, el, automation eller underhåll för att på riktigt förstå de utmaningar våra kunder har
 • Kunna kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift

Att vara en del av Team PV

Vi är väldigt stolta över att vara ett certifierat Great Place To Work-företag, vilket innebär att vi kan räkna oss till de bästa arbetsgivarna i hela landet. Att vi även är med på topplistan över Sveriges Bästa Arbetsplatser kan vi bara se som ett kvitto på att vi tillsammans har lyckats, och fortsätter lyckas med att, skapa en fantastiskt fin kultur.

För vi tycker faktiskt att vi skiljer oss från traditionella konsultbolag. Delvis för de lösningar vi tar fram och delvis för hur vi tar fram dem. Och nyckeln till båda delar är vi som jobbar här. Vi har med åren blivit en arbetsplats som lockar de skarpaste hjärnorna och de finaste hjärtan. Man brukar prata om att en kultur liksom sitter i väggarna. Hos oss är det en värme. Vi har på sätt och vis mjuka väggar.

Våra kunder möter oss antingen som konsulter i deras egna organisation, som rådgivare eller när vi sköter hela projektleveransen. Oavsett hur, var eller när de träffar oss får de en person som bryr sig både om deras resultat och om sina nya kollegor.

Som vår kollega får du bland annat:

 • en trygg anställning med fast månadslön
 • en stark kultur som präglas av personlig utveckling och kompetensutveckling
 • flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar
 • förmåner, friskvårdsbidrag och hälsoundersökningar
 • tjänstepension och 30 dagars semester
 • ersättning vid föräldraledighet.

Ansökan

Om du tror att vi är rätt arbetsplats för dig och att du är rätt för oss, skicka in din ansökan redan idag! Urval sker löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Robert Velén på 031 380 21 16 eller robert.velen@plantvision.se.

Vi har för denna rekrytering valt strategi och undanber oss därför samtal från rekryterings-, bemannings- och annonseringsföretag.

Om tjänsten

Team: Tech
Placering: Stockholm,Göteborg,Lund,Södertälje,Uppsala

Hur ser vår rekryterings-process ut?

Vi är stolta över vår rekryteringsprocess. Hos oss jobbar några av de bästa i branschen och allting börjar på sätt och vis där, med en rättvis och evidensbaserad process. Den är liksom skelettet i våra leveranser eftersom den hjälper oss att säkerställa att vi kan leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Genom att följa varje steg kan vi nämligen vara säkra på att du är personen vi söker. Oavsett vem du är och vad du har gjort innan – matchar du profilen, så hälsar vi dig välkommen!

Steg 1
urval

Vi granskar din ansökan, undersöker hur väl du matchar tjänsten utifrån kompetens, potential och dina beskrivna personliga egenskaper.   

Steg 2
Intervju

Initialt tar vi ett första samtal över telefon, därefter får du träffa ansvarig ledare, delar av ditt team och HR. 

Steg 3
Tester och referenser

Genom tester säkerställer vi en evidensbaserad rekrytering. Som sista steg tar vi in dina referenser.

Steg 4
Erbjudande

Hurra! Vi verkar vara en perfekt match för varandra. Då erbjuds du en anställning hos oss. 

Steg 5
Onboarding

Redan efter signerat kontrakt påbörjar vi introduktionen till oss. Vi vill skapa en så god start som möjligt på din nya spännande resa hos oss!

Liknande jobb

Projektledare
Tech
Automationsingenjör
Tech
Projektledare IT/OT – Stockholm
Tech

Mer om livet på Plantvision