Johan Bergstrand

En viktig kugge, i det som får vårt företag att snurra, är kunskapsöverföring. Att man delar med sig av den kunskap man besitter till de som vill ha, och behöver, den. För oss är det otroligt viktigt, varje dag är en ny möjlighet att både dela med sig och att snappa upp någonting nytt. En av dem som gärna delar med sig av sina erfarenheter är vår seniora konsult Johan Bergstrand. Han arbetar som automationsingenjör inom affärsområdet Manufacturing och brinner för att automatisera arbetsprocesser samt att coacha sitt team till att hitta lösningar på nya tekniska utmaningar.  
Johan Bergstrand, Consultant at Plantvision AB Johan Bergstrand, Consultant at Plantvision AB

Värdet av en skicklig och lyhörd konsult 

Johan är en av medarbetarna i västra Sverige som besitter mångårig kompetens inom automation. En kompetensnivå som företaget är stolt över att ha. Vi på Plantvision har länge förstått vikten av ett starkt team inom området och vet att efterfrågan hela tiden växer ute hos kunderna.   

”Vi är ett sammansvetsat team i västra Sverige som jobbar inom mitt område”, berättar Johan. ”Jag själv kom till Plantvision för snart fyra år sedan och har min bakgrund inom turbiner och programmering. Det jag främst jobbar med på Plantvision är automation för tekniska system, vilket är en nisch som vi är och har varit starka inom historiskt”, säger han.   

Att automation är avgörande för framtidens tekniska system var något företaget insåg tidigt, vilket har lett till att vi ligger i framkant gentemot andra bolag. Under senare år har man byggt en stabil plattform med ett team som styr automatiserade processer inom varierande industrier. En plattform som bolaget kommer att utveckla vidare.   

 

”Det är jättekul att vi på Plantvision positionerar oss för att bli en ledande leverantör inom skräddarsydda lösningar. Vi har precis rätt styrkor för att ta fram rätt typ av lösningar för den här formen av tekniska utmaningar”, säger Johan.   

 

Automation kan tillämpas inom skilda områden och efterfrågan är stor inom en rad olika industrier. Och på Planvision är målsättningen tydlig; Att arbeta med leveransprojekt där man strävar efter att leverera den nyaste tekniken, för att på så sätt kunna möjliggöra för en större kundgrupp att kunna nyttja dess fördelar.   

”Vi är ett tight team där alla har kompetens inom området automation men, med olika inriktningar, vilket gör detta jobb jättespännande”, säger Johan.   

Johan är en uppskattad medarbetare. Med sitt driv och enorma lyhördhet blev han utnämnd till årets PV-are av kollegorna.   

”Utnämningen känns fantastiskt kul! Att veta att det man gör uppskattas av medarbetarna gör att jag känner mig väldigt stolt”, säger Johan som hela tiden försöker ge ständig feedback till sina arbetskamrater.  

”Jag tror att det är enormt värdefullt att hela tiden återkomma med feedback och coachning, och då inte bara mellan medarbetare och chefer utan även kollegor sinsemellan”.  

På frågan varför han valt just Plantvision som arbetsgivare svarar han att det finns en öppenhet att ta olika vägar. Som medarbetare har du möjlighet att antingen specialisera dig inom ett område eller att jobba bredare. Det gör att Plantvision passar många, menar han.   

 ”Jag föredrar att själv kunna styra åt vilket håll jag vill gå och jag har hela tiden upplevt att man på Plantvision är lyhörd inför vad vi konsulter har för önskemål. Här finns en rad möjligheter att påverka sitt arbete och ett stort utrymme att skapa sin egen roll. Jag gillar verkligen hur man tillsammans med kunderna utvecklar, förvaltar och når gemensamma mål”, avslutar Johan.   

 

Tack för pratstunden Johan och stort lycka till framöver!

Johan Bergstrand

Roll: Senior Specialist Manufacturing Automation
Team: Technology
Placering: Göteborg

Möt fler medarbetare

People talking in a crowded restaurant People talking in a crowded restaurant

Lär dig mer om team
Technology

Vi är övertygade om att varenda en av våra medarbetare sitter på fantastisk kunskap och unika erfarenheter som gör oss som företag bättre. Här berättar några av dem hur det är att jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street
Modern woman consultant in discussion Modern woman consultant in discussion
Smiling people looking on a snowy street Smiling people looking on a snowy street

Mer om livet på Plantvision