Cybersäkerhet & nya krav för företag inom Life Science – NIS2 i fokus

Sverige står inför ett nytt säkerhetsläge med ökat antal cyberbrott mot läkemedels- och medicintekniksmarknaderna, samtidigt som Life Sciencesektorn möter nya lagar och krav i och med NIS2. I en webbinarieserie kommer Plantvision tillsammans med WithSecure guida företag inom Life Science, (läkemedelsföretag och tillverkare av medicintekniska produkter samt IVD) som kan komma att omfattas av nya NIS2-direktivet rörande ökade behoven för cybersäkerhet.

Vid det första tillfället kommer vi att gå igenom hur ni ska veta vilka som berörsvad direktivet innebär i korthet och de tidslinjer som gäller för implementeringen samt några viktiga begrepp och vad man kan börja jobba med redan idag.

Tillhör du Life Science-sektorn? Då kan du omfattas av de nya reglerna under NIS2.
Och i så fall är denna serie av webbinarium för dig! Plantvision och WithSecure delar med sig av sin samlade kunskap kring ett rykande hett ämne och du kommer dessutom få möjlighet att lyfta just dina frågor om NIS2 till experterna.

Webbinariets fokusområden:

  • Vilka berörs/omfattas av NIS2-direktivet?
  • Vad innebär det för de som berörs?
  • Hur ser tidslinjen ut?

I det första webinaret kan du som deltagare förvänta dig en intressant diskussion där Beatrice Orback, Consultant HealthCare Plantvision Compliance, och Kristina Eneling, Senior Expert Consultant QM Plantvision kommer, tillsammans med Albert Koubov Gonzalez, Security and Risk Management Consultant, WithSecure, att diskutera NIS2-direktivet och ge dig som deltagare viktiga insikter och tankeväckande inspel i detta högaktuella ämne.


Från vänster: Albert Koubov Gonzalez, Kristina Eneling & Beatrice Orback

Det och många fler frågor kommer vi att försöka svara på i den första delen. I del 2 kommer vi ytterligare att fördjupa oss i direktivet, processer, roller & ansvar samt tips och saker som kan vara bra att tänka på i såväl idag som i framtiden.

Varmt välkommen!

Om WithSecure™

WithSecure™, tidigare F-Secure Business, är en pålitlig partner som är expert på cybersäkerhet. IT-tjänsteleverantörer, MSSP:er och företag, tillsammans med de största finansiella instituten, tillverkare, och tusentals av världens mest avancerade kommunikations- och teknikleverantörer vänder sig till oss för resultatbaserad cybersäkerhet. Vårt AI-baserade skydd säkrar såväl klienter som molnbaserade tjänster och lösningar.

Hemsida

Information

Datum: 2023-05-24
Tid: 12:00-
12:30
Plats: Digitalt
Pris: Kostnadsfritt

Anmälningsperioden har passerat

Anmälan passerad

Relaterat innehåll

Medtech & IVD
Optimera säkerheten & effektiviteten
Läs mer
Quality & Compliance
Meeting data integration challenges with ALCOA+
Läs mer
Medical Device Software
Medicinteknisk mjukvaras centrala roll inom Life Science: Från banbrytande forskning till strikt reglerad användning
Läs mer
Medtech & IVD
Optimera säkerheten & effektiviteten
Läs mer
Quality & Compliance
Meeting data integration challenges with ALCOA+
Läs mer
Medical Device Software
Medicinteknisk mjukvaras centrala roll inom Life Science: Från banbrytande forskning till strikt reglerad användning
Läs mer
Håll dig uppdaterad

PRENUMERERA PÅ SENASTE NYTT