PlantVision Om oss Kontakt Karriär Helpdek

BAKGRUND

PlantVision startade sin verksamhet i januari 1999, men grunden till företaget lades redan fem år tidigare, i slutet på 1993, då LKAB beställde ett omfattande informationssystem till sin produktion i Kiruna från fick Tillquist Process. Ordern medförde att ett nytt affärsområde bildades inom Tillquist Process med fokus på informationssystem för produktionsverksamhet.

1999 köptes affärsområdet av externa investerare med förhoppningen att utveckla konceptet ytterligare. Det blev startskottet för PlantVision.

Från start användes främst systemlösningar från AspenTech, men det dröjde inte länge förrän ytterligare ett avtal tecknades med Thermo LabSystems (numera ThermoFisher Scientific). Det var samarbetet med dessa två partners som banade väg för PlantVisions vision – att leda utvecklingen av systemlösningar inom produktionsnära IT.

Mellan 2001 och 2006 fortsatte PlantVision att växa organiskt med god lönsamhet.

2007 genomförde PlantVision två förvärv. Dels Validera, ett konsultföretag som specialiserat sig på validering- och kvalitetssäkringstjänster inom automation och IT och dels PlantSolutions, som fokuserade på industriell IT och automation. Förvärven medförde värdefulla synergier och ledde till att två nya affärsområden bildades inom PlantVision. I och med uppköpet av PlantSolutions tecknades även avtal med en ny extern samarbetspartner, Siemens.

2010 etablerades ytterligare två samarbeten med Wonderware och Preactor.

Idag har PlantVision cirka 100 anställda och omsätter 110 miljoner kronor. Företaget har kontor i Göteborg, Malmö, Sundsvall, Uppsala och Södertälje med huvudkontor i Kista i norra Stockholm.

PlantVisions målsättning är att fortsätta växa med lönsamhet genom att leverera kvalificerade konsulttjänster och integrerade lösningar till process- och tillverkningsindustrin.


 

Dela:

Follow us LinkedIN